Wat missen we de mestreechter vastelaovend. Vorig jaar was niet wat we gewend waren. En dat terwijl onze harten deze periode standaard roed, geel en greun kloppen. En nu….er komt maar geen duidelijkheid over mogelijkheden en onmogelijkheden. Wat mag wel? Wat mag niet?

Ons geduld wordt op de proef gesteld. Dat terwijl onze harten inmiddels nog roejer, geler en greuner zijn gaan kloppen.

De Mestreechter Vastelaovend gaat altijd hand in hand met “sjariteit”. En dat is iets dat altijd mogelijk is, wat er tijdens een persconferentie ook besloten wordt. Mooi om te zien dat er deze periode weer tal van initiatieven zijn waarbij het grote hart van iedere inwoner van Maastricht klopt. Zo is er weer een fantastische expositie in het MUMC te zien, waar de kinderen van de Maastrichtse scholen ook de zieke mensen het gevoel van vastelaovend geven. Daarnaast hebben de Tempeleers een fantastisch veilig en verantwoord programma gemaakt voor jong en oud. Café In den Ouden Vogelstruys, voor de kenners ook wel Struys genoemd, heeft ook weer iets fantastisch bekokstoofd. Zij sluiten tijdens carnaval drie dagen lang mensen op in hun “Kluys” voor een sjiek en sjoen programma vol met sjariteit en sjendaol. Dat gaat nog wat worden!

Naast deze initiatieven die we een warm hart toedragen, hopen we over enkele weken toch echt weer de mensen in hun sjoenste pekske in de taxi te treffen. Hopen we weer de auto even aan de kant te moeten zetten voor voorbij trekkende herremeniekes. En hopen we dat naast alle initiatieven die er digitaal zijn, weer fysiek carnaval gevierd kan worden.

MT Personenvervoer is in ieder geval alle dagen 24/7 bereikbaar op 06 46 20 40 41.

We wensen u een fijne carnaval. Want #veerzienvastelaovend wat Covid-19 ons ook brengt.

 

MT Personenvervoer.