Dat het momenteel voor sommige mensen een hele trieste, sombere & eenzame tijd is hoeven we jullie eigenlijk niet te zeggen. We merken het overal om ons heen. De postbodes fluiten niet meer zo vrolijk tijdens hun dagelijkse ronde, de bakker die altijd zo goed gemutst is en je vriendelijk begroet als je binnenkomt heeft een bedrukt gezicht & die ene goede vriend of vriendin met die vrolijke glimlach heeft meer moeite nodig om toch een beetje te lachen als er weer iets grappigs gebeurt. Het is een treurige tijd maar er zijn godzijdank nog lieve mensen die met hun warme harten en sprankelende licht een beetje de donkerheid doen verjagen. Een mooi voorbeeld van deze lieve mensen zijn Floor & haar kleine zusje. Met z’n tweetjes koken deze dames iedere dag warme maaltijden voor de ouderen mensen in hun buurt. Wij van MT-personenvervoer zijn super onder de indruk van de dames en vroegen aan Floor om hun verhaal met ons allen te delen:

Afgelopen lockdown heb ik samen met mijn zusje 3 maanden lang, 3 keer per week voor 15 kwetsbare ouderen gekookt. Toen het leven weer enigszins normaal werd, zijn we op 1 juni gestopt. Aangezien de horeca weer dicht is en ik nu heel veel tijd heb, heb ik besloten de draad weer op te pakken. Koken is mijn passie en de oudjes in de wijken van Maastricht liggen mij enorm aan het hart. Daarom dat ik nu weer met heel veel liefde gratis, warme maaltijden bereid samen met mijn kleine zusje.

Wij doen dit omdat er veel eenzaamheid heerst onder ouderen. Vaak zien we dit niet maar het is ontzettend belangrijk dat deze mensen niet vergeten worden en juist iets extra aandacht krijgen. Aangezien het in deze tijd extra moeilijk is om elkaar te zien, is een praatje aan de deur heel erg belangrijk. Dit is een stukje sociale controle.

Zoals al eerder gezegd heerst er altijd eenzaamheid onder ouderen dus gaan we ook na de lockdowns door met koken!

Vind je het leuk om dit project op de voet mee te volgen? Dat kan! Volg ons via Facebook & Instagram @Floorizant!

Liefs,

Floor Albertz.

Ps. Doneren kan nog steeds via GoFundMe