Op facebook en in diverse andere media heeft u wellicht al regelmatig iets voorbij zien komen van “Het scherp van de stroper”. Ook wij willen er op onze site aandacht aan besteden. En dat niet zonder reden. Bij jullie allemaal is inmiddels wel bekend dat onze stadsruiter Maarten van den Berg, naast stadsruiter ook dichter, schilder en beeldhouwer is.

Maarten is samen met fotograaf Bert Janssen tussen mei 2014 en oktober 2015 langs diverse bouwplaatsen, vergane industrie en braakliggende terreinen in Maastricht getrokken. Deze bijzondere plekken in Maastricht werden door Maarten voorzien van enkele pakkende dichtregels. Bert Janssen legde de locaties en de dichtregels van Maarten vast op foto’s. Dat dit resulteerde in iets prachtigs, mag vanzelfsprekend zijn. Maar daarnaast resulteerde het ook in unieke foto’s waarin het karakter van de stad Maastricht onmiskenbaar aanwezig is.

Bert Janssen en Maarten van den Berg hebben hun kunsten en kwaliteiten vertaald in een boek en expositie met als titel ‘Het scherp van de stroper’.  Maarten kennende is het een boek en expositie om je vingers bij af te likken. Wij Meh Jongens zijn in ieder geval apetrots en hartstikke nieuwsgierig geworden. De expositie is van 24 januari t/m 28 februari te zien bij Bureau Europa gelegen aan Boschstraat 9 in Maastricht. Het boek is daar eveneens te koop.

Zoals u van ons gewend bent, zijn wij 24/7 bereikbaar op nr. 06 46 20 40 41. Grote kans dat u ook een keer bij onze dichtende stadsruiter in de auto zit.