Wij, Meh Jongens, krijgen heel veel mensen in onze taxi’s. Ieder met zijn eigen levensverhaal. Zo hebben wij het voorrecht om veel mooie verhalen te horen. Maar ook veel ontroerende verhalen. Ook raken we regelmatig geïnspireerd door verhalen. Vandaar dan ook dat wij jaarlijks enkele goede doelen steunen. Soms komt het voor dat we hier alleen achter de schermen mee bezig zijn en soms, zoals nu, merkt u hier ook voor de schermen iets van.

U heeft wellicht op onze Facebook pagina al enkele foto’s voorbij zien komen van ons nieuw teamlid, onze ‘Méh Duck’. Dat komt omdat wij sponsor zijn van de Intratuin Duckrace Maastricht dat zal plaatsvinden op zondag 8 mei.

Ronde Tafel 174 is de organisator van dit evenement, dat alweer voor de derde keer gehouden wordt. Er nemen duizenden eendjes deel aan deze race, waardoor de Jeker dan ook weer prachtig geel zal kleuren. De bad eendjes zullen te water gelaten worden bij het bruggetje over de Jeker aan de stadswal en zullen vervolgens geheel op eigen kracht moeten zwemmen naar het Henri Hermanspark waar de eindstreep zal zijn.

U leest het goed, bad eendjes die geheel op eigen kracht een afstand van ongeveer 300m afleggen. Om er zeker van te zijn dat het met onze ‘Meh Duck’ goed zou komen, is hij afgelopen weekend onderworpen aan een heus trainingsweekend in Texel. Met de zogenaamde Waddentraining zijn wij ervan overtuigd dat Méh Duck, de Jeker makkelijk kan overwinnen.

Behalve met deze Duckrace heeft Ronde Tafel 174 nog een tal van andere activiteiten georganiseerd. Met deze mooie gezellige dag, wordt dit jaar gedacht aan twee goede doelen. Te weten:

Kinderbehandelcentrum de Grummelkes. Dit centrum biedt begeleiding en behandeling aan kinderen met een verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand, al dan niet in combinatie met gedragsproblematiek of een meervoudige beperking.

Stichting de Gouwe Maastricht. Deze stichting verstrekt wekelijks aan zo’n 120 huishoudens voedsel- en kledinghulp. Dit gebeurt op aanvraag van hulp- en zorgverleners en het betreft veelal mensen die lang op de wachtlijst staan bij de voedselbank.

Mocht u ook deze goede doelen willen steunen? Dan kunt u naast dat u komt kijken naar de Duckrace, ook een eigen eendje adopteren. Kijk gerust eens op de website van de Intratuin Duckrace Maastricht. Hier ziet u ook het totale programma.

Wilt u, uw eendje nog een laatste training geven? Dan brengen wij u graag naar de plek van bestemming. U kunt ons 24/7 bereiken op 06 46 20 40 41.